CSInt Tanácsadó Kft. » Tréningek » Csapatépítő tréningek » Piramis csapatépítő kaland outdoor tréning
Piramis csapatépítő kaland outdoor tréning

Outdoor csapatépítő tréning

» Célok
» Jellegzetességek
» Kaland
» Játék
» Természetben
» Focipályán

» Prospektus letöltése

Ha exkluzív vállalati tréningünk iránt érdeklődik, kérjük, keressen meg minket telefonon vagy e-mailben!

» e-mail

Ügyfeleinktől megkérdeztük, hogy miért ajánlanák másoknak is ezeket a tréningeket?

"Összehozta a csapatot, jobban megismertük egymást."

"Az egész tréning nagyon hasznos volt, most már ismét látok reményt arra, hogy újra összeáll a csapat."

"Összejöttünk, mindenki részt vett a programokban, kiderültek a jó (kevésbé jó) tulajdonságok."

"A csapat együttműködése, a kiváló hangulat, a kedves szervezés."

"Az, hogy kiderült, a csapaton belül kinek, mi az erőssége, gyengesége, és ki az a személy, aki ezt tudja ellensúlyozni."

"Változatos, jól felépített feladatok, játszva tanított a tréning."

"Játékosan segített rámutatni komoly dolgokra."

"A csapatjátékok, főleg a piramisépítés."

Outdoor csapatépítő tréning
Outdoor csapatépítő tréning
Outdoor csapatépítő tréning

Ha exkluzív vállalati tréningünk iránt érdeklődik, kérjük, keressen meg minket telefonon vagy e-mailben!

» e-mail

"A magányos farkasok ideje lejárt – üzleti sikert csak csapatban, együttműködve lehet elérni."

Azoknak a cégeknek, akik munkatársaikat egy kivételes szabadtéri kalandban akarják részesíteni csapatépítési céllal, számukra a Piramis Csapatépítő Kaland programot javasoljuk, mely a Piramis Tréningünk speciális, adaptált változata.

A tréning szakmai céljai

 • A csapat tagjai minél több oldalról ismerjék meg egymást.
 • A csapat tagjai tapasztalják meg az együttműködés lehetőségeit, játékokon, "kalandokon" keresztül.
 • A tréning indítsa el a csapat, mint együttműködő egység formálódását, a csapaton belüli "mi-tudat" kialakulását.
 • A tréning váljon a csapat számára meghatározó, kellemes élménnyé, "kalanddá".

A tréning szakmai jellegzetességei

 • A program folyamatos aktivitást, élvezetes időtöltést biztosít valamennyi résztvevő számára. A játékok és „kalandok” mindenki számára azonosak, így a résztvevők hasonló élményeket élnek át.
 • Az egyes játékok és „kalandok” a személyiség különböző részeit mozgósítják. (Pl. kommunikációs képességek, érzelmi képességek, kreatív alkotó képességek, fizikai képességek). Ennek köszönhetően a résztvevők sok oldalról ismerik meg egymást, és a csapat többfajta helyzetben mérheti fel képességeit, érezheti jól magát.

A tréning, mint "kaland"

A tréning programja két napot ölel fel. A két nap során a résztvevők csapatokat alkotnak, csapatokban játszanak, és oldanak meg kihívást jelentő, szórakoztató feladatokat, vesznek részt közös "kalandokban". A játék-, ill. kalandsorozat összefüggő, egymásra épülő részekből áll, és egységes egészet képez.

Játék és "kaland"

 • Csapatalkotó játékok: a csapatok megformálása során észrevétlenül vonjuk be a résztvevőket, és teremtjük meg azokat a kisebb csapatokat, melyek a későbbi játékokban közösen vesznek részt. A csapatalkotó játékok során a csapat tagjai megismerkednek egymással.
  Csapatalkotó játékok például:
  • "Keresem a párom"
  • "Bemutakció"
  • "Én valaki más vagyok"
 • Kreatív alkotójátékok: lehetőséget adnak a fantáziadús, elmélyült alkotómunkára, melyet a csapat tagjai közösen végeznek. Kreatív alkotójáték pl. népi mesterségek űzése, vizuális alkotások készítése, közös ételkészítés stb. Az elkészült alkotások hazavihetők, segítenek a tréning emlékét megőrizni.
  Kreatív alkotójátékok például:
  • "Nemezelés"
  • "Montázskészítés"
  • "Főzőcske, de okosan"
  • "Mesecsata"
 • Sportjátékok és versenyek: testi-lelki felüdülést jelentenek a játékosoknak, együttműködésre serkentenek a csapaton belül, miközben egészséges versenyhelyzetet teremtenek a csapatok között.
  Sportjátékok és versenyek például:
  • "Méta"
  • "Felfrissülés léggömbökkel"
  • "Csapatcsipeszelés"
 • Klasszikus kalandjátékok: a csapatok kihívást jelentő helyzetek sorozatába kerülnek, melyekben közösen kell helytállniuk. A kalandjátékok jellemzője a "bizonytalanság" és "információhiány" – ez a helyzet teremt izgalmas és élvezetes "kalandot" a csapat számára.
  Klasszikus kalandjátékok például:
  • "A Zin obeliszk"
  • "Régészpárbaj"
  • "Választási kampány"

"Kaland" a csodálatos természetben

A test és lélek egységét hangsúlyozó tanuláshoz a természeti szépségek közt való tartózkodás a legmegfelelőbb környezet. Az outdoor gyakorlatok igénybe veszik testi, szellemi és érzelmi valónkat. A természet és a friss levegő energiával töltenek fel. Az erdők visszavezetnek bennünket gyökereinkhez, oda, amit Shakespeare úgy írt le, "mint a hely tele szellemekkel, mágiával és érzelemmel."

Kéklő ég, bíbor naplemente, fehér bárányfelhők, vadvirággal tűzdelt zöldellő rétek, fenyőtüskével hintett ösvények, holdsütötte mezők, tücsökciripelés, madárdal, a láb alatt csikorgó hó, a tavaszi áradás szaga, nyár méze és ősz hervadása, sós szellő, égő falevelek, fröcskölő sár, forró homok – csak néhány a számtalan érzéki élmény közül, melyet a szabadban tapasztalunk.

Az outdoor gyakorlatok ezért gyakran kapcsolódnak mind érzelmileg, mind szellemileg felemelő emlékekhez. A vidámság, a móka és a kaland elemeit adják a tréningprogramhoz. A természet visszaidézi a gyerekként átélt csodák és játékos felfedezések emlékét. Ezek a játékok megváltoztathatják a résztvevők tudatosságát és viselkedését olyan tanulási lehetőségek megteremtésével, melyek kihívást jelentenek a korábbi feltételezésekkel és jellemző gondolatmenetekkel szemben. Serkentenek a rutinszerű viselkedés alóli kilépésre.

"Kaland" a focipályán

A csapatmunka nem más, mint az egyének közös munkavégzése azért, hogy többet érhessenek el együtt, mint külön munkával, de még ennél is több, izgalmas, kielégítő és élvezhető. Leginkább talán a focicsapathoz hasonlítható. Ha valamelyikünk azt a feladatot kapná, hogy állítson össze egy új válogatott csapatot, akkor ez sokkal többet jelentene annál, mint csak egyszerűen összeszedni a 11 legjobb játékost az országból. A csapat sikere nem csupán az egyének ügyességén múlik, hanem azon is, hogy az egyének egymást hogyan tudják támogatni és hogyan tudnak együtt dolgozni.

A jó focicsapat több az egyének ügyességének összességénél, ez inkább ezeknek a tulajdonságoknak és ügyességnek oly módon történő hasznosítását jelenti, amellyel együttes erőfeszítést érhetünk el. Hasonlóképpen bármely másfajta csoportnak sikere, léte attól függ, hogy milyen módon tudnak együtt játszani.

A játék képessé teszi a csapatot, hogy magára vonatkozó döntéseket hozzon. A játékok vidám jellege arra ösztönzi a résztvevőket, hogy teljes odaadással és kreativitással vegyenek részt benne. A kreativitás olyan különlegesség, amely csak speciális körülmények között tud kialakulni, rendszerint olyan légkörben, ahol az emberek szabadok és támaszt, lehetőséget kapnak a kísérletezésre. Kipróbálhatják ötleteiket, elképzeléseiket, támogatást kapnak, értékelik őket és felkínálják a segítséget. A hatékony csapatmunkához pedig mindezek (számos egyéb jellemző mellett, mint pl. őszinteség, nyíltság, világos feladatok, szerepek, egyeztetett célok, ösztönző és kreatív együttműködésre, esetleges összetűzésre való készség, vagy a jó kommunikáció) elengedhetetlenek.

© CSInt Tanácsadó Kft.        ISDN Tel/fax: (1) 207-6277        E-mail: info@csint.hu

A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult megeXTReMe Tracker

CSINT - Tanácsadó Kft CSINT - Tanácsadó Kft Tréningek Jelentkezés created by Dupai Tanácsadás Referenciák Hírlevél Fotógaléria