CSInt Tanácsadó Kft. » Tréningek » Csapatépítő tréningek » Meghatározó a csapathierarchia
Meghatározó a csapathierarchia

Forró KatalinMeghatározó a csapathierarchia

A polihisztorok kora lejárt; legalábbis az üzleti életben. A munkahelyeken végzett munkára nagy fokú specializálódás és munkamegosztás jellemző. Az összetett feladatok kivitelezésében a munkatársaknak óhatatlanul együtt kell működniük. A kérdés csak az: miként lehet valódi csapatként dolgozni, így olyan eredményeket elérni, melyek meghaladják az egyéni teljesítmények egyszerű összegzését.

A jól működő csapatok szakterülettől, kitűzött céltól függetlenül hasonló vonásokat mutatnak. Közös jellemzőjük például a csapat megfelelő összetétele. Ebben a tekintetben a szakmai tudásnál is fontosabb, hogy a tagok személyes ill. társasági képességei, csapaton belül betöltött szerepei jól illeszkedjenek egymáshoz.

Kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtanak például a csupa "szuperintelligens" vagy "hiperkreatív" tagból álló társaságok. Sokkal hatékonyabb munkára képesek azok a csapatok, ahol csak egyetlen ötletgyáros működik, a csapat vezetését pedig egy átlagosan intelligens, ám a munka megszervezéséhez jól értő vezető látja el, aki tudatosan felhasználja az ötletember kiemelkedő képességeit.

További jellemzője a jól működő csapatoknak, hogy tagjaik átesnek a csapattá formálódás sokszor nehéz és gyötrelmes folyamatán. A közös normák kialakítása általában nem könnyű feladat, "viharokkal" is járhat. Mégsem lehet megspórolni, mert a csapat tartós teljesítményt csak közösen kialakított szabályok és értékek alapján nyújthat. A csapat tagjainak azzal is tisztában kell lenniük, hogy csapatuk soha nincs "készen", hiszen időről-időre óhatatlanul változások következnek be a csapat összetételében. A csapatnak készen kell állnia arra, hogy az újonnan érkező tagok nem egyszerűen alkalmazkodnak a kész normákhoz, hanem maguk is formálni kezdik a csapat értékrendszerét.

Általában elmondható, hogy a munkahely nem demokratikus intézmény, azonban a jó vezetők nem "diktálnak", hanem rugalmasan használják ki a munkatársak erősségeit, építenek javaslataikra. Ezzel együtt a munkahelyi csapatoknak minden esetben megvan a szervezeti hierarchiája. Ha a szervezeti felépítés nem tükrözi a csapat által végzett munka szerkezetét, zavarok keletkeznek a működésben. Ez jól megfigyelhető például abban az esetben, amikor egy hierarchikusan vezetett szervezetben hirtelen olyan projektet kell megvalósítani, ami több szakmai terület képviselőjének eseti együttműködését igényli. A projektcsapatnak ebben az esetben koordinációs nehézségekkel kell megküzdenie.

Trénerként minden csapatnak - legyen az munkahelyi, vagy egyéb - nagy jelentőséget tulajdonítok. Egy jó csapat hatványozottan tudja megjeleníteni az egyéni képességeket. A jó csapatépítő tréningek pedig pontosan abban segíthetnek, hogy a csapat tagjai új oldalról is megismerjék egymást - illetve saját magukat -, és megtapasztalják az együttműködés lehetséges formáit. A csapatépítő tréningek tulajdonképpen egyfajta izgalmas kalandként is felfoghatóak amelyek arra is alkalmat adnak, hogy hol játékos, hol komolyabb formában tisztázódjanak a régóta együtt dolgozó munkatársak vélt vagy valós sérelmei, feloldódjanak a csapaton belül felhalmozódott feszültségek, a közös élmények pedig hosszútávon elkísérjék a résztvevőket.

© CSInt Tanácsadó Kft.        ISDN Tel/fax: (1) 207-6277        E-mail: info@csint.hu

A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult megeXTReMe Tracker

CSINT - Tanácsadó Kft CSINT - Tanácsadó Kft Tréningek Jelentkezés created by Dupai Tanácsadás Referenciák Hírlevél Fotógaléria