CSINT » Tanfolyamok » Vezetői tanfolyamok
Vezetői tanfolyamok

Vezetői tanfolyam

» Kinek ajánlott
» Mit tanulnak
» Tanfolyamtípusok
» Áttekintés
» Időpontok - jelentkezés

Ügyfeleinktől megkérdeztük, hogy mi tetszett nekik a tanfolyamokon?

"A hangulat megteremtése, a nyitó játék."

"A gyakorlatok."

"A bemelegítő gyakorlat, a légkör, a trénerek csoportra hangolódása, a jelzésekre való odafigyelés, reagálás, határok kezelése, egyértelmű kommunikáció."

"Informális légkör, nem előadás jelleg, szellemileg nem annyira fárasztó."

"Közvetlen hangulat, jókedvű társaság. Teszt, és ami abból kikövetkeztethető volt."

"Interaktív volt, bevonta a résztvevőket a közös munkába, váltogatták az anyag feldolgozásának módszereit."

"Vezessen - itt és most!"

Hunyja le egy pillanatra a szemét, és képzelje maga elé az ideális vezetőt! Ki jelenik meg a lehunyt pillák alatt? Egy híres történelmi személyiség, nagy államférfi vagy hadvezér, mint például Julius Caesar, Hunyadi Mátyás vagy Winston Churchill? Esetleg kiemelkedő spirituális, vallási vezető, olyasvalaki mint a Dalai Láma, II. János Pál vagy Calcuttai Teréz anya? Netán a tudomány, a művészet, a gazdaság nagy hatású vezetői: a biológus Konrad Lorenz, a filmrendező Szabó István vagy Bill Gates, a Microsoft elnöke? Esetleg személyesen ismer olyan kiemelkedő vezetőt, akit példának tekinthet? Vagy éppen ellenkezőleg: csak a hatalmukkal visszaélő, méltatlan vezetők rossz példáira tud gondolni?

Ahogyan nincs két egyforma szervezet, nincs két egyforma vezető sem. Más vezetői képességek szükségesek egy új vállalkozás megalapításához, mint egy régóta sikeresen működő cég folyamatainak tökéletesítéséhez. Másfajta munkát kíván egy néhány hónapig tartó beruházási projekt megvalósítása, illetve egy kisebb munkahelyi csoport hosszú távú irányítása. Máshogy kell a vezetőnek dolgoznia a piaci versenyben, és megint máshogy egy közintézmény élén. Egy valami azonban közös a vezetői feladatokban: különleges, egyedi kihívást jelentenek, melyben a vezetőnek "itt és most" kell helytállnia.

Az "Itt és most!" vezetői készségfejlesztő tréning abból a felismerésből indul ki, hogy a vezetői munka akkor hatékony, akkor teremt értéket a szervezet, a beosztottak, és a vezető számára is, ha a vezető világosan felméri a megoldandó feladatot, és pontosan azokat az eszközöket alkalmazza, melyeket a feladat megkíván. Ahhoz pedig, hogy a vezető az eszközök közül választani tudjon, ismeretek és készségek széles arzenáljával kell rendelkeznie.

A vezetői ismeretek és készségek négy területre vonatkozhatnak:

 • a szervezetre, melyben a vezető dolgozik,
 • a szervezet tágabb környezetére (pl. jogi és piaci környezetre),
 • a vezetett csapatra, annak tagjaira,
 • saját magára a vezető személyre (vezetői önismeret).

Az "Itt és most!" tréning támogatást nyújt abban, hogy a vezető mindezen területeken gyarapítsa ismereteit, javítsa készségeit. Kérdésfeltevésre, helyzetértékelésre, tudatosságra bátorítja a vezetőt, bővíti vezetői készségeinek arzenálját, és mintákat biztosít számára ahhoz, hogy a konkrét vezetési helyzetben megfelelő megoldást válasszon. Vezessen – itt és most!

Kinek ajánlott a részvétel

Az "Itt és most!" vezetői készségfejlesztő tréninget bármely szakmai ágazatban dolgozó vezetőnek ill. vezetői csapatnak ajánljuk. Az alábbi szervezeti helyzetekben különösen hasznos a tréning által nyújtott támogatás:

 • új vezetői kinevezés, előléptetés,
 • a vezetett szervezetben, szervezeti egységben bekövetkező változás (pl. új beosztottak érkezése, feladatkörök változása, tevékenységi kör bővítése),
 • a szervezet környezetében bekövetkező változás (pl. új jogi szabályozók, piaci versenytársak megjelenése),
 • gyakorló vezetői helyzetben, az ismeretek és készségek szinten tartása, frissítése, elmélyítése céljából.

Milyen ismereteket és készségeket szereznek a résztvevők

 • Megismerik a csoportműködés sajátosságait, és tudatosítják a saját maguk által vezetett csoportban zajló folyamatokat.
 • Megismerik a jellemző szervezeti típusokat, és azonosítják saját szervezetük jellegzetességeit.
 • Felmérik a tágabb környezet (pl. jogi és piaci környezet) szervezetükre és vezetői feladataikra vonatkozó hatásait.
 • Megismerik a helyzetfüggő vezetés modelljeit, és megtanulják azokat alkalmazni.
 • Megismerik a konfliktuskezelés modelljeit, és megtanulják azokat alkalmazni.
 • Elmélyítik vezetői önismeretüket.
 • Elsajátítják a vezetés számos gyakorlati fogását:
  • munkaköri feladatok tisztázása,
  • beosztottak motiválása,
  • feladatok delegálása és a végrehajtás ellenőrzése,
  • hatékony értekezletek vezetése,
  • időgazdálkodás és határidők betartása.

Tanfolyamtípusok

 • Exkluzív vállalati
  Két napos tanfolyam exkluzívan, egyetlen cég munkatársainak saját oktatótermükben vagy külön helyszínen. Utóbbi remek csapatépíto eszköz is a közös munka révén. Kétnapos tanfolyam különbözo szervezetek résztvevoi számára, mely kiváló lehetoséget ad a más cégekkel való kapcsolatépítésre is.
 • Nyílt
  Kétnapos tanfolyam különbözo szervezetek résztvevoi számára, mely kiváló lehetoséget ad a más cégekkel való kapcsolatépítésre is.
 • Ismétlő
  Egynapos tanfolyam az "Itt és most!" vezetői készségfejlesztő tréninget korábban elvégzett résztvevok számára a tapasztalatcsere, az elsajátított ismeretek felelevenítése és jobb rögzítése érdekében.
 • Műhelymunka
  Fél napos gyakorlati foglalkozás, az "Itt és most!" vezetői készségfejlesztő tréninget korábban elvégzett résztvevok számára a tapasztalatcsere, az elsajátított ismeretek begyakorlása és elmélyítése céljából.
 • Üzleti konzultáció
  Az ismeretek birtokában a cég üzleti tevékenységének hatékonyabbá tételére.

Tanfolyami áttekintés

Az "Itt és most!" vezetői készségfejlesztő tréning programja az alábbi, szorosan egymásra épülő modulokból áll.

 • Kép a vezetőről
  A résztvevők tréneri irányítással megfogalmazzák mindazon elképzeléseiket, melyek a vezetői szerepre, vezetői személyiségre vonatkoznak. Azonosítjuk és csoportosítjuk a vezetői képességeket, tulajdonságokat. Feltárjuk és eloszlatjuk a vezetőkkel kapcsolatos hiedelmeket.
 • Tréningcélok megfogalmazása
  A résztvevők megfogalmazzák a tréninggel kapcsolatos egyéni és csoportos céljaikat. A trénerek és maguk a résztvevők is mindvégig ezen célok megvalósításán munkálkodnak a tréning során. A tréning végén visszatérünk a célok értékelésére.
 • A csoportműködés sajátosságai
  A résztvevők megismerkednek a csoportdinamika és a csoportpszichológia néhány fontos, a gyakorlatban alkalmazható elvével. Felvázolják a csoportok életpályáját, azonosítják a saját maguk által vezetett csoport helyét az életpályán. Megismerkednek a jellegzetes csoportszerepekkel, feltárják saját vezetői szerepük jellemzőit.
 • Szervezeti típusok
  A résztvevők megismerik a legfontosabb szervezeti típusokat, valamint az egyes szervezeti típusokban jellemző vezetői szerepeket, elvárásokat. Azonosítják saját szervezetük típusát.
 • Környezeti hatások a vezetésben
  A résztvevők felmérik a saját szervezetüket és feladatukat befolyásoló környezeti hatásokat, megtanulják mérlegelni ezek hatását vezetői munkájukra.
 • Helyzetfüggő vezetés
  A résztvevők betekintést nyernek a helyzetfüggő vezetés elméletébe, felmérik saját jártasságukat a területen. Eszközökkel gazdagodnak a helyzetfüggő vezetés gyakorlati megvalósításához: megtanulják felismerni és tudatosan kezelni az egymástól eltérő vezetési helyzeteket.
 • Vezetői konfliktuskezelés
  A résztvevők betekintést nyernek a vezetői konfliktuskezelés elméletébe, felmérik és fejlesztik saját konfliktuskezelési stratégiáikat.
 • Vezetői gyakorlatok
  A résztvevők gyakorlati feladatokat oldanak meg, és esettanulmányokat vizsgálnak át, melyeken keresztül eszközökkel és technikákkal ismerkednek meg alábbi vezetői területeken:
  • munkaköri feladatok tisztázása,
  • beosztottak motiválása,
  • feladatok delegálása és a végrehajtás ellenőrzése,
  • hatékony értekezletek vezetése,
  • időgazdálkodás és határidők betartása.

Időpontok - jelentkezés

A Consulting Services International Tanácsadó Kft. "Itt és most!" vezetői készségfejlesztő tréningjei a következő módon vehetők igénybe:

 • Nyílt tanfolyamok
  Ezekre a tanfolyamokra különböző cégek kereskedelmi szakembereit, vezetőit invitáljuk. Nyílt tanfolyamainkat a kis létszámú (1-4 fős) kereskedelmi csapattal rendelkező vállalatoknak, vállalkozásoknak ajánljuk, illetve nagyobb vállalatoknak, ha a tanfolyamra csak néhány főt szeretnének delegálni. A tanfolyam a hasznos gyakorlati ismeretek megszerzésén túl remek lehetőséget nyújt más cégekkel való kapcsolatfelvételre is.
  A tanfolyam díja 149.900 Ft + 25% áfa/fő, mely magába foglalja a kétnapos kurzus díját, a segédeszközök költségét, az ebédeket és frissítőket. A tanfolyami résztvevők számára ingyenes őrzött parkolást, a vidékről érkezőknek igény esetén a rendezvény helyszínén kedvezményes árú szállást biztosítunk. A tanfolyamok Budapesten kerülnek megrendezésre. Helyszín, szállásfoglalás: Hotel Aquarius.
 • Exkluzív vállalati tanfolyamok
  Öt vagy több főből álló értékesítési csapattal rendelkező cégek számára javasoljuk a kizárólag saját munkatársaik és vezetőik részére megrendezésre kerülő tanfolyamainkat. Igény szerint külön helyszínen is vállaljuk a tanfolyam megtartását, akár több turnusban és hétvégén is. A tanfolyam páratlan gyakorlati tapasztalatai mellett kiváló csapatépítő eszköz is egyben. Ezeket a tanfolyamokat a résztvevők számától függően, testre szabott áron vállaljuk. A tanfolyamokra a szakképzési hozzájárulás igénybe vehető. Ha ilyen tanfolyamaink iránt érdeklődik, kérjük lépjen kapcsolatba velünk.

Nyílt
tanfolyamok:

február 4-5.

március 4-5.

április 8-9.

május 6-7.

június 3-4.

szeptember 23-24.

október 28-29.

november 25-26.

Jelentkezési lap

» letöltés

Elektronikus jelentkezés

» e-mail

Ha exkluzív vállalati tanfolyamunk iránt érdeklődik, kérjük keressen meg minket!

© CSINT - Tanácsadó Kft        Tel/fax: (1) 207-6277        E-mail: info@csint.hu

A honlap a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium támogatásával valósult megeXTReMe Tracker

CSINT - Tanácsadó Kft CSINT - Tanácsadó Kft Tréningek Jelentkezés created by Dupai Tanácsadás Referenciák Hírlevél Fotógaléria